Ga naar de inhoud

Over ons

Voor de start van het feestcomité te Waarmaarde moeten we teruggaan naar – hoe jammer het ook moge zijn – de sluiting van het kleuter- & basisschooltje ‘Sint-Jan-Berchman Basisschool 2 – afdeling Waarmaarde’ op 30 juni 2006, gelegen in de Onze-Lieve-Vrouwstraat/Waarmaardeplein. Met de sluiting van het schooltje zou er ook heel wat sociaal leven in Waarmaarde verloren gegaan zijn, ware het niet dat het toenmalig oudercomité de handen in elkaar sloeg om in Waarmaarde met een feestcomité te beginnen.

Toenmalige leden waren: Sandy Deviaene, Mieke Hellin, Jean-Pierre Malfait, Ronny Soestronck, Koen Vandekerckhove en Geert Vervaeck. Na een eerste bijeenkomst waartoe elke toenmalige Waarmaardenaar werd uitgenodigd, ontstond het feestcomité ‘WAARMAARDE LEEFT!’. Momenteel bestaat dit comité uit zestien leden. Sinds twee jaar engageert ook de ‘Jeugd van Waarmaarde’ zich met de organisatie van ‘Fjiste Warminal’.

Feestcomité 'Waarmaarde Feest' - september 2023
Feestcomité ‘Waarmaarde Feest’ – september 2023

Tien jaar lang organiseerde het comité in het begin van januari een kerstboomverbranding. De eerste jaren had dit evenement plaats op de weide van Ingrid & Robert de Grande en op Waarmaardeplein. De laatste jaren waren we welkom op de boerderij van Johan en Marleen Vandendriessche in de Blauwe Poortstraat tussen Waarmaarde en Tiegem.

In 2018 zeiden we de kerstboomverbranding vaarwel. Een nieuwe activiteit kondigde zich aan: “Café Waarmaarde” werd in het O.C. van Waarmaarde boven de doopvont gehouden. Een voltreffer… noteer dus alvast het tweede weekend van maart in jullie agenda!!!

‘Waarmaarde Feest’ – in het tweede weekend van september – is en blijft de grootste ‘klepper’. Door plaatsgebrek én de afbraak van het oude schoolgebouw verhuisde ‘Waarmaarde Feest’ naar een nieuwe, prachtige locatie – de weide achter Jambora – langs de Oudenaardsesteenweg. Hoofddoel van elke activiteit is de mensen van Waarmaarde bij elkaar brengen! Dit lukt ons al meer dan 10 jaar… 10 jaar Waarmaarde Feest.

Op één of andere manier probeert het feestcomité op een verrassende, ludieke manier iets terug te doen naar de bevolking van Waarmaarde: het doosje nieuwjaarswafeltjes, verpakt in een elegant wit papieren tasje, dat je op zondag 28 december 2008 aan je voordeur vond. Of aan de zomerreceptie op 11 juli 2010, het gratis ontbijt van zondag 15 juli 2012, denk je nog aan de fotowedstrijd met het zomerpetje, de ‘Grootste Pompoen van Waarmaarde’, de wafelenbak, … en ga zo maar verder! En wij gaan verder… samen genieten met buren, familie en vrienden!

 

‘Waarmaarde Leeft!’